Vişne reçelini yapmaya başlamadan önce vişneleri saplarından ayırıp güzelce yıkayalım. Ardından çengelli iğne veya mermi yardımıyla kiraz çekirdeklerini çıkaralım. Üzerine şeker serpelim ve bir gün kenarda bekletelim. Bir gün sonra kirazların kendi suyunu saldığını ve daha tatlı hale geldiğini fark edeceksiniz. Su eklemeden tencereyi ocağa alıp kaynatmaya başlayalım. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ilave edin ve bir süre pişirin. Bu arada kaynatmanın üstünde biriken baloncukları delikli bir kepçe yardımı ile çıkartmak gerekeceğini de unutmayalım. Vişne reçeli ocaktan alınıp oda sıcaklığına gelince üzerini tülbent veya tel elek ile kapatarak ve vişne reçelinin sertleşmesi için güneşli bir yere koyarak vişne reçelini hazırlıyoruz. Ya da başka bir şekilde kaynamaya başlayınca başka bir kaseye oluklu kepçe yardımıyla kirazları alalım. Kalan suyu reçel kıvamına gelene kadar pişirin. Daha sonra vişneleri koyu suya atıp bir süre kaynatıyoruz. Böylece kirazlar yaşayacak. Hazırladığımız börek reçelini ısısı gelene kadar dışarıda bekletelim, kavanozlara dolduralım ve serin bir yere koyalım.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]