Üzüm yaprakları salamurada ise, tuzu çıkması için sıcak suda bekletiyoruz.
Taze ise haşlayıp kullanıyoruz. Soğanı ince ince doğrayın ve pirinci kuruyana kadar yıkayın.
Geniş bir tencerede soğanı zeytinyağında kavurarak başlıyoruz.
Diğer malzemeleri tek tek ekliyoruz. Parmağından geçecek kadar su döküyoruz ve almasına izin veriyoruz.
Yöntem 1: Hazırladığımız gibi içine koyduktan sonra bir adet kiraz koyup sarabiliriz.
Kullandığım yöntem 2. Kiraz olmayan yaprağımı düdüklü tencereye koydum. Bir tavada turtanın üçte üçünü iki bardak su ile yumuşayana ve tadı çıkana kadar pişirdim.
Bu suyu kirazların üzerine döktüm. Kalan vişneyi üzerine serptim.
Akşama kadar su döktüm. Zeytinyağı ekleyip kapağını kapattım.
Kesin pişirme süresini söylemek zordur çünkü pişirme süresi yaprağın türüne göre değişir. O yüzden ara ara kontrol ederek yaprak yumuşayana kadar pişiriyoruz.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]