Ezilmeyen Köfte Nasıl Yapılır?
Öncelikle köfte harcımızı hazırlıyoruz.
Kıymayı bir kaseye alıyoruz, önce 1 adet soğanı soyup karanfil koyuyoruz ve bir kaseye alıyoruz.
2 yemek kaşığı iyi bulgur, 1 yemek kaşığı salça, tuz ve karabiberi ekleyip yoğurun.
Tepsiye 2 kaşık un serpip küçük köfteler yapıyoruz.
Havuç ve patateslerin kabuklarını yıkayıp yıkayıp küp şeklinde kesiyoruz.
Zeytinyağını bir tavaya alın, havuçları ekleyin ve kavurun.
1 dakika kavurduktan sonra patatesleri ilave edin ve birlikte kızartın.
Haşlanmış bezelyeleri koyuyoruz, karıştırıp üzerlerine sıcak su koyuyoruz, 1-2 dakika kaynatmaya bırakıyoruz.
Bu sırada eti bir tepside sallayıp toz haline getiriyoruz.
Köfteleri sıcak suya alıp beş dakika pişiriyoruz.
Bir kaseye bir yumurta sarısını alıp 1/2 limonun suyunu sıkıp karıştırıyoruz.
Kaynayan çorbadan suyu alıp yumurtalı karışıma ekliyoruz ve yumurtayı ısınmaya bırakıyoruz.
Yavaş yavaş limon suyu ve yumurtayı ekleyin ve çorbaya karıştırın.
1/2 dakika kaynatın ve yıkanmış ve ince doğranmış maydanozu ekleyin.
Dağılmayan köfteler hazır
yemek ister misin 😋
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]