Kırmızı erik pekmezi (ebegümeci ile) – Tarifler.net.tr – Pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Her pazara gittiğimde hevesle meyve alırım ama öyle ya da böyle, her zaman bol miktarda artanımız olur. Gerisini de değerlendirmek gerekir. Özellikle yaz sıcağında meyveleri değerlendirmenin en pratik yollarından biri baharatları, farklı meyveleri ve hatta otları karıştırarak kaynatıp suyunu tüketmektir.

Erik suyu bu tariflerin en çok hazırlananlarından biridir. Bu sefer erikleri tarçın ve karanfille kaynattıktan sonra ebegümeyi ekledim. Eriklerin kendine has tatlı aromasına hoş bir tat katmış ve rengini güzelleştirmiştir.

Geçen sene bir ebegümeci şerbeti tarifi paylaşmıştım. Burada bir tarif bulabilirsiniz. Bu sefer kurumuş yaprakları kuru eriklerle kaynatmadım, ocaktan aldıktan sonra üzerine koyup soğuyana kadar mayalanmaya bıraktım.

Biliyorsunuz erik şerbeti biraz buğulu. Bulanık olmasını istemiyorsanız erikleri önceden ikiye bölün ve bu şekilde haşlayın. Suya rengini veren erikleri süzerken ezmeyin ve kendi kendine süzülmesine izin verin.

Aşk…

Kırmızı Erik (Hibiskus) Pekmezi Tarifi İçin Malzemeler

    500 gram kırmızı erik 1 tutam kuru ebegümeci 1 çubuk tarçın 2 karanfil 2 çay bardağı toz şeker 8 su bardağı su

Kırmızı Erik (Hibiskus) Pekmezi Tarifi nasıl yapılır?

Erikler yıkanır, bıçakla ikiye bölünür ve tencereye alınır. Şeker, su, tarçın ve karanfili ekleyip orta ateşte kaynamaya bırakın. Erikler yumuşayıp suya rengini verdiğinde ocağı kapatın. Bir tutam ebegümeci ekleyin, tencerenin kapağını kapatın ve şerbeti oda sıcaklığına gelinceye kadar dinlendirin. Başka bir kasenin üzerine ince gözenekli bir süzgeç yerleştirin ve soğutulmuş şurubu süzün. Şurup bulanıklaşmadan sonra posayı ezmeden 10 dakika daha süzülmeye bırakın. Filtrelenmiş içeceği buzdolabında soğutulmuş olarak servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın