medyauzmani.com

Kırmızı Fasulye ve Zeytinyağı Tarifi (İpuçlu)

Zeytinyağlı Kırmızı Fasulye Tarifi, Zeytinyağlı Barbunya Nasıl Yapılır?

Dondurucudan çıkardığımız barbunyaları buz kokusundan kurtulmak için çok soğuk su altında yıkayalım.

Bazı insanlar doğrudan yemek yapmayı sever, benim de uzun zamandır yaptığım şey bu. Ama haşlanmış barbunyanın renk ve tat açısından daha iyi olduğunu keşfettiğim için kaynatıp süzdüm 👍

Soğanları rende üzerine kesmem ama bazen güveç olarak piyaz yaparım. Soğanların acı su yerine bal aromasını bu şekilde aldığına inanıyorum.

Domateslerin iyi olmadığına inanıyorsam, renksiz, gri barbunya sevmediğim için bir kaşık ucuyla salça ve kırmızı dolmalık biber ekliyorum.

Zeytinyağını koyuyorum, soğanı ve ortadan ikiye kesilmiş 1 diş sarımsağı ekleyip küçük bir kavurma bağlantısına getiriyorum, ikiye bölerek yeşil biberi ekleyip beğeniyorum.

Barbunyaya çok yakıştığını düşündüğüm için biraz şeker koydum (tabii çok lezzetli oluyor)

Salçayı eklediğimde bu şekilde güzelce pişirip domatesin acı kokusunun çıkmasını sağladıktan sonra kuru fasulyeyi ekleyip karıştırıp tüm malzemeler bilinene kadar orta ateşte pişirip ısıyı arttırıyorum. su.

Son ocaktan kapağı kapalı olarak alıp çok yüksek bir sıcaklığa soğutup toplantıya götürüyorum.

Sızma zeytinyağı gezdirip ince kıyılmış maydanozla süsleyin.

👍 Masaya geldiğimde mutlaka limon suyu döküyorum.

👍 Son olarak barbunyayı sadece bu şekilde değil küp küp doğranmış havuç, patates ve kereviz sapları ile de pişirebiliriz. Ama ben buna kırmızı fasulye ve zeytinyağı güveci diyorum

iyi eğlenceler 😍

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın