Kırmızı Mercimek Pirinç – En Sevdiğim Yemek

Kırmızı Mercimek Pirinç Tarifi,

1 soğanı ince ince doğrayın.

Tavaya sıvı yağı koyalım.

Soğanı kavuralım, mercimekleri ılık suyla ıslatalım ve beş dakika pişirelim. Tut onu.

Daha sonra sudan çıkarıp güzelce yıkayın.

Kızarmış soğanları ekleyin ve beş dakika pişirin. Açalım.

O halde salçayı ekleyip biraz çevirelim ve suyunu dökelim.

Suyu çekilince baharatları atalım.

Balık dağılmaması ve yumuşak kalması için pişirilir. Gerekirse biraz su ekleyebilirsiniz.

Farklı bir tat denemenizi istiyorum.

Yanında soğan salatası tavsiye ederim.

Kırmızı Mercimek Pilavı hazır.

Afiyet olsun

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın