Kırmızı meyveler ve faydaları – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Bugünkü tarifim en sevdiğim meyvelerin harika bir birleşimi 🙂 Sevgili beslenme uzmanım Beste Alimert’in de katkılarıyla sizler için meyve ve sularının faydaları hakkında bilgilendirici bir yazı hazırladım.

Günümüzde beslenme alışkanlıkları ve sağlık arasındaki ilişkiyi daha çok araştırıyor ve sağlıklı beslenmeye önem veriyoruz. Bildiğimiz gibi, meyve ve sebzeler vitaminler ve antioksidanlar gibi biyoaktif bileşenlerin en önemli kaynaklarından bazılarıdır. Bu bileşikler antioksidan etkileri sayesinde serbest radikallerin vücut dokularına zarar vermesini engeller ve hücreleri yaşlanmaya karşı korur. Ve en önemlisi bağışıklık sistemini güçlendirir, kanser hücrelerinin büyümesini engeller ve kardiyovasküler hastalık riskini azaltır.

Evde kolayca hazırlayabileceğimiz meyve ve sebze suları ile günlük vitamin ve antioksidan ihtiyacımızın neredeyse tamamını karşılamamız mümkün!

Bu lezzetli karışımlar tokluğu artırır, kan şekerini dengeler ve zayıflama öğünlerinde eğlenceli atıştırmalıklar olabilir. Zengin C vitamini içeren meyve ve sebze suları; Et ve yumurta gibi demir kaynakları ile birlikte tüketildiğinde. Süt ve yoğurtla birlikte alındığında vücuttaki kalsiyumun biyoyararlanımını artırır.

Meyve sebze tüketmeyen çocuklar ve yetişkinler için çok iyi birer alternatif olan bu karışımlar kahvaltıda yumurta ile, ana öğünlerde et yemekleriyle birlikte veya tek başına ara öğün olarak, güne başlanarak günlük ihtiyaca göre alınabilir.

kırmızı meyveler
Meyve rengini içerdiği zengin antioksidanlar ve fenolik bileşiklerden alır. Farklı renkli meyveler sağlığımıza farklı faydalar sunar.

Bu lezzetli meyveyi oluşturan kırmızı meyveler hücrelerimizi yaşlanmaya karşı gençleştirir ve güneşten korunmada etkilidir. Bu nedenle, yaşlanma karşıtı olarak çalışır. Kırmızı meyveler, DNA hasarını onarmaya yardımcı olur ve ayrıca kanser riskini azaltır. Tansiyonu düşürmesi ve kötü kolesterolü düşürmesi sayesinde vücudu kalp ve damar hastalıklarından korur.
Böğürtlen; Kırmızı meyvenin özelliklerinin yanı sıra yaşlanmaya bağlı hafıza kaybını önler ve ishal durumunda bağırsakları düzenler.
çilek; Kırmızı meyvenin özelliklerinin yanı sıra sakinleştirici ve tansiyon düşürücü özelliği ile stresi azaltır. İdrar söktürücü olduğu için ödemin atılmasına yardımcı olur. Karaciğer hastalıkları ve romatizma üzerinde olumlu etkileri vardır. Kanı temizler ve iyi bir detoks meyvesidir.
nar; Kırmızı meyvenin en güçlü özelliklerinden biri olarak kabul edilir. Ayrıca kandaki zararlı kolesterol düzeyini düşürmede, damar sertliğini önlemede ve kan damarlarının esnekliğini artırmada oldukça etkilidir.

Böğürtlen sağlık üzerindeki olumlu etkilerinin yanı sıra diğer kırmızı meyveler gibi mide yaralarının iyileşmesine yardımcı olur ve ciltteki kollajen dokunun onarımını sağlar. Sindirimi kolaylaştırıp kabızlığa faydalı olduğu gibi kansızlığa da oldukça etkili bir meyvedir.

Aşk…

Kırmızı dut bileşenleri ve faydaları tarifi

    250 gram böğürtlen 2 nar suyu 100 gram çilek 50 gram böğürtlen

Servis için:

Kırmızı meyveler ve faydaları için bir tarif nasıl yapılır?

Böğürtlenleri, çilekleri ve böğürtlenleri yıkayın ve süzülmelerine izin verin. Meyve sıkacağında meyveyi sıkın. Nar suyunu ve meyveyi küçük bir sürahiye aktarın. Ayakları buzdan soğuk.

Ön Yazı: DYT. Beste Alimert
Fotoğraflar ve tarif: Nilay Tulum

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın