Merhaba sevgili arkadaşım,
Soğan reçeli, ızgara etlerin ve hamburgerlerin yanına çok yakışan nefis bir tarif. Sadece etleriyle değil peynirli yemekleriyle de özellikle rokforuyla efsanedir. Bu tarifi hazırlarken yabancı kaynaklar genellikle kırmızı şarap kullanır. Şarap kullanacak olanlar şeker miktarını 3-4 yemek kaşığına kadar çıkarabilirler. Oldukça tatlı olan katkısız kırmızı üzüm suyu kullandım, bu yüzden şeker miktarını minimumda tuttum. Şeker tercih etmeyenler sadece üzüm suyu ekleyebilir.
Üzüm suyuyla çok lezzetli olsa da lezzetini bir tık yukarı taşıyacak hafif baharatlı bir dokunuşa da ihtiyacı var. Elma sirkesi ve kişniş ile servis ediyoruz. Biraz daha aromatik bir tat istiyorsanız 1 adet defne yaprağı ve 2 adet karanfil de ekleyebilirsiniz.
Et yemeklerinin ve hamburgerlerin yanına bu soğan marmelatı tarifini hazırladığınızda misafirlerinizi şaşırtacak ve gözlerini kamaştıracaksınız. Tariflerimi denemeyi ve instagramda benimle paylaşmayı unutmayın 🙂
Fotoğraflarınızla kullandığınız tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagramım: @mutfaksirlari
İçerik Tablosu
Kırmızı Soğan Reçeli Malzemeler – Soğan Reçeli Tarifi
- 5 orta boy kırmızı soğan ½ çay bardağı zeytinyağı 1 su bardağı saf üzüm suyu 4 yemek kaşığı elma sirkesi 2 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı tuz 3 tatlı kaşığı toz şeker 1-2 tatlı kaşığı kişniş tohumu
Kırmızı soğan reçeli nasıl yapılır – soğan reçeli tarifi?
Soğanı ince ince doğrayın ve geniş bir tavaya alın. Zeytinyağı, tuz ve şekeri ekleyip orta ateşte soğanlar suyunu salıp çekene kadar pişirin. Soğanlar şeffaflaşmaya başlayınca üzüm suyu ve elma sirkesini ekleyip karıştırın. Son olarak rendelenmiş sarımsağı ve istenilen miktarda kişniş tohumunu ekleyin. Soğan üzüm suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Soğuyunca hava almayacak bir kaba alıp buzdolabına kaldırın. Bir
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]