Kırmızı Yaprak Sarma – En Sevdiğim Yemek

TARİF – NASIL YAPILIR? :

FOTOĞRAFLAR:

Günlerinizde çok önemli olacak kırmızı mercimek yaprağı yapmak için önce üzüm yaprakları sıcak suya atılır ve birkaç dakika pişirilir.

şöyle

İnce doğranmış soğanlar yağda kavrulur.

Kırmızı Mercimek Sarmasışöyle

Soğanlar kavrulunca 1,5 yemek kaşığı su ve 1 yemek kaşığı tuz ekleyin.

Ardından mercimek ve iyi bulgur ilave edilerek suyu çekinceye kadar kısık ateşte pişirilir.

Kırmızı Mercimek Sarmasışöyle

Soğuduktan sonra karabiber, ince kıyılmış maydanoz ve nane, tarçın harca ilave edilerek karıştırılır.

Kırmızı Mercimek Sarmasışöyle

Sarılmış yapraklar büyük bir tencerede hazırlanır.

Üzerine yarım su bardağı sıcak su eklenir ve 10 dakika kısık ateşte dibe yapışmamasına dikkat edilerek pişirilir.

Kırmızı Mercimek Sarmasışöyle

Limon suyu sıkılarak sıcak veya soğuk olarak servis edilebilir.

Kırmızı Mercimek Sarması hazır.

Afiyet olsun.

Kırmızı Mercimek Sarmasışöyle

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın