İçerik Tablosu
TARİF – NASIL YAPILIR? :
FOTOĞRAFLAR:
Günlerinizde çok önemli olacak kırmızı mercimek yaprağı yapmak için önce üzüm yaprakları sıcak suya atılır ve birkaç dakika pişirilir.
İnce doğranmış soğanlar yağda kavrulur.
Soğanlar kavrulunca 1,5 yemek kaşığı su ve 1 yemek kaşığı tuz ekleyin.
Ardından mercimek ve iyi bulgur ilave edilerek suyu çekinceye kadar kısık ateşte pişirilir.
Soğuduktan sonra karabiber, ince kıyılmış maydanoz ve nane, tarçın harca ilave edilerek karıştırılır.
Sarılmış yapraklar büyük bir tencerede hazırlanır.
Üzerine yarım su bardağı sıcak su eklenir ve 10 dakika kısık ateşte dibe yapışmamasına dikkat edilerek pişirilir.
Limon suyu sıkılarak sıcak veya soğuk olarak servis edilebilir.
Kırmızı Mercimek Sarması hazır.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]