Kış Bezelyesi – En Sevdiğim Yemek

Bezelye besin, lif, C vitamini açısından çok zengindir ve yağ oranı düşük ve kalorisi düşük çok faydalı sebzelerdir. Artık tarifimize geçebiliriz.

Kışlık Bezelye Tarifine başlarken öncelikle bezelyeler ayıklanır ve temizlenir. Bu sırada büyük bir tencereye su dökülür, bir kaşık tuz ilave edilir. Ocağın altı yakılır ve kaynaması beklenir.

Bu arada bezelyeleri metal bir tencereye koyun. Su kaynayınca bezelye süzgeci sıcak suya daldırılır.

Bezelye suda çok fazla kalmayacak şekilde 4,5 dakika yerleştirilmelidir. depolanır.

Bu arada tahta kaşıkla zarar vermeden karıştırılır (cep telefonu stop ile süreyi 4,5 dakikaya ayarlayabilirsiniz)

Süre dolduğunda süzgeci musluğun altına tutup soğuk suyla çalkalıyoruz. Bu işleme bezelyeler bitene kadar devam ediyoruz.

Ezilmiş bezelyelerin azalmasını ve kurumasını, gerekirse bir havluyla kurumasını bekliyoruz.

Resimde gördüğünüz bardakla her poşete birer bardak koydum. İki kişi olduğumuz için bizim için sadece bir yemek var.

Poşetten pipetle hava alınır, ağzı bağlanır, hazırlanır, üzerine hurma konur ve buzdolabına konur.

Not: Bu tarif buzdolabında 12 aya kadar saklanabilir.

Not: Bu süre. Sonunda bezelyelerin çıkması bir şey olacak. O halde dolabınızdaki bu değerli sebzeleri eksik etmeyin. Birçok yerde rahatlıkla kullanabilir, kışın da rahat edebilirsiniz. Ayrıca bezelye için kg. yapmadım. Evdeki kişi sayısı ve odanızdaki boşluk size kalmış.

Kış bezelyeleri hazır.

Afiyet olsun!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın