Herkese merhaba, herkese merhaba 🙌 Şimdi size hem ekşi bir tadı olduğunu hem de yediğiniz gibi yemenizi sağlayan bir tarif vereceğim. O kadar güzel bir sos ki sevmeyen kalmayacak.
Kış kabağı olarak biliyoruz ama taylan kabağı da deniyor. Kışın alıp dilimleyip buzluğa koyuyorum. Böylece hemen yemezseniz buzdolabında uzun süre saklayabilirim. Bu yüzden buz çözmeden kullanıyorum. Bu nedenle tadında bir değişiklik olmaz. Yazın da bu şekilde tüketebilirsiniz. O halde tarifimize geçelim 👇
Kışlık kabak çorbamız için,
Temizlenmiş tavuklarımızı alıp yemek için doğrayalım. Biraz kızartalım.
Soğanı ince ince doğrayın ve üzerine ekleyin.
Bir süre sonra tuz, karabiber, kırmızı biber ve salçayı ekleyelim. Hadi karıştıralım. Soğuk, suyu alınmış balkabağımızı atalım.
Buz erimeye başlayınca iyice karıştırın ve üzerini örtecek kadar su ekleyin. Kapağını kapatıp kaynamasını bekleyin. Kaynayınca haşlanmış bezelyeleri bir kaseye atalım. 2 diş sarımsak serpin. Ve damak zevkine göre limon tuzu ekleyelim.
Tekrar kaynatalım. Tavamıza zeytinyağını koyalım.
Sıcak zeytinyağına 2 yemek kaşığı kuru nane ekleyin ve kızartın.
Çorbamızı aktaralım.
Nefis kışlık kabak çorbamız servise hazır. Deneyecek arkadaşlarımız için kolay diyorum.
Afiyet olsun. Bu aşk 😉
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]