medyauzmani.com

Kısa Tarih Kurabiyeleri – Benim Tatlı İkramlarım

Biz bu kekleri yapmayı çok sevdik. Ramazandan sonra hazırlık günleri arttığında yaparım diye düşündüm. İyi ben yaptım. Ortasında muhteşem fındık topları bulunan bu pastanın kendine has bir tadı var.

Yoğurtlu Hurmalı Kurabiye tarifi için eritilmiş tereyağını bir karıştırma kabına alın. 1 adet yumurta, 1 yemek kaşığı yoğurt, 1 çay bardağı sıvı yağ, toz şeker ekleyin ve iyice karıştırın. Eldivenle sıkıştırarak pürüzsüz hale getirdim.

Malzemeler homojen hale gelince un, kabartma tozu ve tarçını ekleyip yoğurun. Bir meşrubat alın. Bu videoda esnekliği görebilirsiniz.

Alternatif olarak, tohumları tarihlerden çıkarın. Bu tarif için yumuşak renkli tarihler kullanın. Çekirdeklerini çıkardığınız günlerde dilerseniz 1 veya 2 adet fındığı koyup üzerini kapatıp elinizde yuvarlayarak top şekli verin. Tüm kurabiyeler için böyle toplar yapın. Not: Hurmalarınız zorsa hurma ve fındığı direkt kullanmak yerine rondo üzerinden kullanın.

Elinize ceviz şeklinde bir hamur alın, içine hazırladığınız hurma toplarını koyun, kapatın, biraz yassı şekil verin ve tepsiye dizin.

Tepsiyi yağlamayın çünkü yağ hamurun tepsiye yapışmasını engeller.

Bu işlem bitince bıçağın tersi ile kurabiyeler yapın ve kalıplayın.

180 derecede önceden ısıtılmış fırında altın sarısı olana kadar pişirin.

Notlar

Fırının önceden 180°’ye ısıtıldığından emin olun. Çünkü bu, tüm kurabiye tarifleri için bir numaradır. Kekinizi soğuk fırına koyduğunuzda pişerken muhallebi gibi yayılacaktır. Çıtır çıtır ve kızarmasından piştiğini anlayabilirsiniz. Yemeklerde olgun, yumuşak, sağlıklı hurma kullanmak en iyi sonucu verir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın