Kişkak (Tavuk) – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Bu aralar çok buğdaylı tariflerim var 🙂 İlki Keskak. 11-12 yıl önce Manisa’nın bir ilçesinde keşkek yemiştim. Düğünlerimizde, sünnetlerimizde pasta ve limonata ikram edilir ama büfeyi hemen orada yaparlarmış. İlk başta garip gelse de tadına baktığımda çok hoşuma gitti.

Kishk aslında hazırlaması zor bir yemektir. Bayram, düğün, sünnet gibi törenlerde yapıldığı için devasa kazanlarda kaynatılır. Öyle ki Manisa’da damadın sağdıcı bu kazanlarda oynar.

Yıllar içinde etli ve hindi dediğimde birçok farklı tarifle yapıldığını gördüm. Bazı yörelerde soğan ve nohut da eklenir. Humus’u gerçekten çok seviyorum.

Bu tarifin sahibi Sida’nın sevgili annesi. İstanbul’a gelince bize tezgâhı kaynatıyor, ben de tavuğu toplamasına yardım edip buğdayı döverim becerebilirsem 🙂

Yakında evde humus ve et deneyeceğim.

Aşk…

Kişk tarifi malzemeleri

    500 gram aşurelik buğday 2 adet tavuk but Buğdayları kaynatmak için su, tuz ve karabiber

yukarı:

    ezilmiş kırmızı biber tereyağı veya sıvı yağ

Kishk (tavuk) tarifi nasıl yapılır?

Buğday 3-4 saat önceden sıcak suda ıslatılır. Tavuğu ayrı bir tencereye alıp bol su ile haşlayın. (Kaynar suyu bir kenara koyun) Haşladığınız tavuğun derisini ve kemiklerini ayırın ve ince ince doğrayın. Buğdayı geniş bir tencereye alın ve üzerini 4 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte pişmeye bırakın. Buğday suyunu çekince üzerine ayırdığınız tavuk suyunu ilave edin. Buğdaylar yumuşayıp patlamaya başlayınca tahta kaşıkla ezerek 10 dakika karıştırın. Macun kıvamına gelmeye başlayan ketçapa tuz ve karabiberi ekleyin. Kıyılmış tavuk etini ekleyin ve ara sıra karıştırarak yarım saat pişirin. Kırmızıbiber ve yağı kızdırıp üzerine dökün ve servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın