Kişli Makarna – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Kastamonu’dan dönerken köy pazarının yakınındaki bir tatlıcıya gidip bir sürü erişte ve tartar (kare şeklinde erişte benzeri hamur) aldım. Taş fırınlardan birine uğrayıp kara ekmek almayı da ihmal etmedim tabii.

Dönüşümüz polo üzerinden olduğu için duraklardan birinden lor aldım evde denemek için.

Unutmayın, aldığınız paketin üzerinde %85 kuru yoğurt %15 tuzlu yani çok tuzlu yazıyordu, bu yüzden dikkatli olmanızı tavsiye ederim. Aşk….


Peki nedir bu çöplük? Wikipedia bunu şöyle açıklıyor:

Kish, ekşi sütten yapılan sert bir süzme peynirdir.

Yoğurt tülbentten iyice süzülür. Daha sonra bir taşın ağırlığı altında suyun boşaltımı tamamlanır. Daha sonra elde şekil verilir.

Bunları polonun içinde ve çevresinde “sabun kalıbı” şeklinde şekillendirin. Yine bu yörede “katik kesi” denen bir çeşit daha vardır. Onun formu en yüksek formdur.

Kish, yaşamı uzatmak için yüksek düzeyde protein ve kalsiyum ve yoğun tuz içerir. Anadolu’nun birçok yerinde de kullanılmaktadır. Bazı yörelerde “kurt” olarak da adlandırılır.

Bolu ve çevresinde peynir önce rendelenir; Öğütülmüş cevizle karıştırın ve ev yapımı makarnaya (spagetti vb.) Kat kat serpin. Karışımı tereyağ ile hafifçe kızartın ve makarnanın üzerine serpin.

Kiş makarna tarifi için malzemeler

3 bardak erişte
1,5 litre kaynar su
3 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı rendelenmiş peynir
istek üzerine fındık
(haşlamak için bir tutam tuz)

Quichli makarna tarifi nasıl yapılır?

1-3 su bardağı erişteyi 1,5 litre suda yumuşayana kadar haşlayın.
2- Makarna haşlanırken oğlağı rendeleyin ve bir tavada tereyağ ile pembeleşinceye kadar kavurun (bu aşamada isterseniz ½ su bardağı ceviz ekleyebilirsiniz).
3- Haşlanmış makarnayı servis tabağına alıp üzerine kızarmış peynir serperek servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın