Dondurulmuş Domates Çorbası Yapımı,
12 kg. Armut domates küp. (Önemli kısmı içeride kaldığı için çıkarmayacağım)
Büyük ve derin bir tencereye alınır. İki daire yaptım ve onları iki ayrı saksıya böldüm.
Her tencereye 3 çay kaşığı kaya tuzu koydum.
40 ila 45 dakika. haşladım.
Domatesler ölüp koymaya başlayınca blender ile çektim. Pürüzsüz olana kadar devam edin. Bir süre kaynatalım ve oluşan köpüğünü çıkaralım.
Kavanoz kapaklarınızın yeni olduğundan emin olun. Bu arada temiz, yıkanmış çarşafları sıcak suda bekletin.
Son olarak da çoraplarımızı kavanozlara koyup ağzını kapatıyoruz.
Burada dikkatli ol. Çok sıcak olduğu için tutacağı bir bezle doldurun. Kapakları maşa ile çıkarın ve bir bezle bağlayın.
Battaniyenin altına dönün. Hayır ama kapak kırılırsa sızdırmaya ve ıslık çalmaya başlar, dikkatli olun. Yanan da.
Korkutmayalım ama bunlar olası şeyler, hatta küçük şeyler. Ona ne olduğunu biliyor.
Soğuyana kadar baş aşağı saklanan çorbalarımız artık yıkanıyor ve açılıncaya kadar tazeliğini koruyor.
Serin ve karanlık bir yerde saklamanız daha iyi olacaktır. Açıldıktan sonra buzdolabında saklayınız.
Şu anda, her 1/2 litre. 10 kavanoz çorba aldım. Arada boş durmayacağım yine yaparım bir iki post atarım 😂😉
İyi eğlenceler 😍😍😍
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]