medyauzmani.com

Kivi Parfe Tarifi – Tatlılarım

Hafif tatlıları sevenler için nefis bir tatlı yapıyoruz. Orijinal sos limonlu jöle ile yapılıyor, ben kiviyi değişiklik olsun diye yaptım. Limonlu jöle yapmak istiyorsanız, kalan malzemelere kabuğunu ve limon suyunu ekleyin.

Kivi parfe tarifi için önce jöleyi hazırlıyoruz. Kivi tozunu bir kaseye alın ve üzerine 2 su bardağı sıcak su dökün ve jöleyi eriyene kadar karıştırın. Eriyen tereyağının üzerine 1 su bardağı soğuk su dökün ve tekrar karıştırın.

1 su bardağı şeker ve 1 su bardağı yoğurdu bir kaba alıp karıştırıyoruz.

Jöle karışımına yoğurt ve çırpılmış krema karışımını ekleyip karıştırıyoruz. Karışımı bir kaseye bölüp buzdolabına koyuyoruz ve mümkünse bir gece bekletiyoruz.

Kiviyi halka halka kesip soğuk parfenin içine koyuyoruz ve üzerini dilediğiniz gibi süslüyoruz.

Nefis Kivi Parfe hazır.

yemek ister misin 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın