Merhaba sevgili arkadaşım,
Bir ay önce reçel yapmanın püf noktalarından, pratik yöntemlerinden, hangi meyvelerden hangilerinden bahsetmiştim o yüzden kivi reçeli hakkında kısaca yazacağım. Bir önceki “reçel yapma hileleri” yazıma buradan ulaşabilirsiniz.
Reçel yapacağınız kivi ne çok sert ne de çok yumuşak olmalıdır. Sert olursa suyu kolay çıkmaz o yüzden bir gece şekerde bekletmekte fayda var. Eğer çok yumuşak olduysa yapacak pek bir şey yok direkt kivi reçeli yapabilirsiniz.
Benim kivi reçelim verdiğim zaman pişmiş oluyor ama siz tarifte bahsettiğim tabak testini yaparak kontrollü bir şekilde pişirebilirsiniz.
Son olarak, reçellerimin çok köpürmemesi için her zaman biraz tereyağı ekliyorum. Ben buna 1 tatlı kaşığı kullandım ve bu şekilde kaynattım. İsterseniz ekleyebilirsiniz.
Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂
Fotoğraflarınla yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Kivi reçeli tarifi için malzemeler
- 4 kivi (250 gr) 1 su bardağı toz şeker (160 gr) Limon suyu
Kivi reçeli tarifi nasıl yapılır?
Kiviyi soyun ve uzunlamasına ikiye, ardından dörde bölün. Her dilimi 2-3 parçaya bölün. Kiviyi bir tencereye alın, üzerine şeker ve limon suyunu ekleyin ve orta ateşte ara sıra karıştırarak kaynamaya bırakın. Kaynayınca altını kısın ve koyulaşana kadar (yaklaşık 30 dakika) pişirin. Kıvamı için reçeli soğuk bir bardağa damlatın, su gibi hemen akmıyorsa top gibi kalıyor ve yavaş akıyorsa tamamdır. Reçeli henüz sıcakken kavanoza aktarın ve kapağını kapatarak soğutun. İster sakla, ister servis et.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]