medyauzmani.com

Kıyılmış Beşamel Soslu Lazanya – En Sevdiğim Yemekler

Lazanya yapmak için önce sebzeleri yıkayıp yıkıyoruz.

Soğanı küp küp doğrayıp tencereye alıp yağ, tuz ve bir su bardağı şeker ekleyip soğanlar yumuşayana kadar kavuruyoruz.

Kıyılmış eti ekleyin ve sıvı emilene kadar pişirin.

Biberleri de doğrayıp kıymanın üzerine ekleyip birlikte kavuruyoruz.

Havuç havuç ve biber ekleyin.

Domatesleri küp şeklinde kesip etin üzerine koyuyoruz, 1 yemek kaşığı salça ve 9 yemek kaşığı salça ilave ediyoruz.

1-2 dakika kaynatın ve bir bardak su ekleyin.

1-2 dakika kaynatın, karabiber ekleyin ve ocaktan alın.

Lazanya tabakasını ısıtılmamış bir fırın tepsisinin kenarına yerleştirin.

Kıymayı kaşıkla döküyoruz

Lazanyayı tekrar koyup çamuru tekrar döküyoruz.

Lazanya ve kıyılmış et yaprakları bitene kadar dökülür.

Bir tavaya sıvı yağı koyup un ekliyoruz, sıvı yağ ve unu koyup sütü döküp pürüzsüz olana kadar karıştırıyoruz.

Tuz ve karabiberle tatlandırıp ocaktan alın.

Beşamel sosu lazanyanın üzerine dökün ve önceden ısıtılmış 220 C fırında pişirin.

Beşamel sosu pembeleşene kadar pişirip üzerine rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip tekrar fırına veriyoruz.

Kaşar peynirini eriyene ve rengi dönene kadar pişiriyoruz.

Kıymalı Beşamel soslu lazanya hazır

yemek ister misin 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın