Kıyılmış Kapuska – En Sevdiğim Yemek

Genelde lahana dolması yaparım ama bu sefer kapuska yapmak zorunda kaldım 🙈 çünkü daha önce aldığım lahananın preslenmediğini fark ettim. Lahana dolması yassı, ortasına bastırınca yumuşacık oluyor, bunu öğrendim, bilmeyenlerle paylaşayım dedim.

Kıyma ile kapuska yapmak için aldığım lahananın dörtte birini kullandım ve çok verimli oldu.

Öncelikle lahana yaprağımızı yaprak yaprak ayırıp yıkadıktan sonra kaynayan tuzlu suya atıyoruz fazla kaynatmamıza gerek yok biraz yumuşayınca sudan çıkartabiliriz. Bu sayede lahana kokusu ve kokusu gitmiş olur.

Lahanamızı bir süzgeçe alalım, suyunu süzelim, süzdükten sonra lahanamızı güzelce serpelim, hazırlayalım.

Üç yüz gr. Kıymamızı alıp ızgaraya başlayalım.

Rengini değiştirip suyunu çekecek bu sırada doğranmış soğanımızı, halka halka doğranmış kırmızı kapya biberimizi ve bir fincan kahve yağını ekleyelim.. 1-2i dk. Kavurduktan sonra rostomuzun içine salçamızı ekleyip birlikte kavuralım, doğranmış lahanayı ilave edelim, konserve domatesleri ekleyelim (eğer yazdan yaptığımız domates sobanız yoksa iki veya üç domates kesebilirsiniz) ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin.

Bu arada tuzunu ve karabiberini eklemeyi unutmayalım, domates tuzunu da göz önünde bulundurarak tuzumuzu dikkatli bir şekilde ekleyelim. (Bu noktada iki kaşık pirinç ya da bulgur ekleyebilirsiniz ama eşim pek sevmediği için ben ziyan etmedim.) Kaynayınca kapağını kapatıp yavaş yavaş pişiriyoruz. yaklaşık 1/2 saat ısıtıyoruz, kontrol ediyoruz. Pişmemişse sıcak su ekleyebilirsiniz.

Kapuska’yı bugüne kadar yapmadığıma pişmanım çünkü lahana sarmasına çok benziyor ve yapımı kolay ve kullanışlı, bundan sonra daha sık yapacağım.

Kapuskamızı pişirdikten sonra 15-20 dakika olmalıdır. Bu şekilde dinlenip servis yapabilirsiniz.

Yoğurt ve turşu severim, pilav, makarna gibi şeyler yapmam.

Not: Sıcak yiyebilirseniz, isterseniz salçanızı acı olarak seçin veya acı biber ekleyin, kapuska sıcağı sever.

Yapacak arkadaşlarımıza hoşgeldiniz, afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın