45 dakika. Hazırlanma zamanı
Fırında kabak graten tarifi ve tarifin yapılışı için gerekli malzemeler aşağıdadır.
İçerik Tablosu
Dersler
- 1 kilo kabak
- 300 gram kıyılmış et
- 1 soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 6 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz, karabiber, pul biber
Beşamel sosunu hazırlamak için:
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 yemek kaşığı un
- 4 su bardağı süt
- tuz
yukarı:
Fırında kabak graten tarifi
Kabakları yuvarlak dilimler halinde kesin ve 3 yemek kaşığı zeytinyağında altını ve altını pişirin. Kıymayı kızartın ve doğranmış soğan, sarımsak ve 3 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin. Biraz daha kızartın, tuz, karabiber ve acı biber ekleyin. Unu zeytinyağı ile kavurun, yavaş yavaş sütü ekleyip karıştırın, boza kıvamına gelene kadar tuz ekleyin. Bir fırın tepsisine iki yemek kaşığı zeytinyağı koyun. Balkabağını düzenleyin. Üzerine kıyma ve beşamel sos gezdirilir, rendelenmiş kaşar peyniri serpilir ve 170 derecelik fırında 15-20 dakika pişirilir.
Afiyet olsun.
Resimlerle tarif oluşturun
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]