Et Çökertme Kebabı Tarifi, Et Çökertme Kebabı Nasıl Yapılır?
Patatesleri soyup yıkayalım. Suyunu süzüp kibrit çöpü büyüklüğünde olacak şekilde çok ince serpelim. Bütün patatesler kesilip hazır olunca patatesleri yıkayıp kurumaya bırakalım. Bu sayede nişasta bitince tava pişerken kirlenmeyecek, pürüzsüz olacaktır.
Daha sonra patatesleri geniş bir kaba alıp üzerini geçecek kadar su ekleyelim, sonunda sirkeyi ilave edelim, karıştırarak patatesleri sirkeli suyun içinde 30 dakika bekletelim, sonra suyunu süzüp patatesleri biraz daha pişirelim. Yağı pembeleşinceye kadar istediğiniz dereceye kadar ısıtın. Kızaran patatesleri kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını alın. Patatesimiz kullanıma hazır.
Patateslerin suda olmasını beklerken etleri tencereye alıp kısık ateşte ocakta pişirmeye başlayalım. Çok küçük doğradığımız soğanı suyunu salacak olan kıymaya ekleyelim. Soğan yumuşayana kadar ara sıra karıştırarak pişirin. Soğan pişerken domatesi yıkayıp küçük bir rende ile tıraş edelim ve soğan yumuşayınca domatesleri tavaya ilave edelim. Domatesler suyunu bırakıp sos kıvamına gelince salçayı ekleyin ve iyice karıştırın ve sosu pişmeye bırakın. Domates suyu çok çıkınca sosa baharat ve tuz ekleyerek karıştıralım daha sonra tencerenin altını kapatıp ocaktan alalım.
Büyük bir kapta yoğurt, sarımsak ve tuzu sos yapmak için çırpın. Maydanozu yıkayıp ince ince kıyın. Tüm hazırlıklar yaklaşık olarak aynı anda tamamlanır.
Kızaran patatesleri servis tabağına alalım. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökelim. Ardından kıymalı sosumuzu koyup üzerine maydanoz serpelim. İşte hazır kıymalı kebap kaynağımız.
Diyetin hemen her bölümünde tuz kullanıldığı için dikkatli ve sistemli bir şekilde tuz eklemenizi tavsiye ederim.
Kıyma ile sosa domates eklediğim için domates sosunu ayrı yapma gereği duymadım.
Ayrıca çorbayı hazırlarken çok yağ koymadım çünkü patatesler yağlı ve kıymalı etler yağlıdır, dilerseniz etli çorbayı yağ ilave ederek de hazırlayabilirsiniz.
Evet, orijinal tarif julienne’in büyük et parçalarını kesmesiyle yapılıyor ama biz bu şekilde yemeyi seviyoruz. Sizin de seveceğinizi düşündüğüm için bir tarif paylaşmak istedim. Deneyecek olanlara bol şans
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]