Merhaba sevgili arkadaşım,
Havaların soğumasıyla karnabahar yeniden sofralarımızda yerini almaya başladı. Bu sefer patates kızartması veya normal karnabahar yemeği için çok farklı ve çok lezzetli bir tarifim var.
Fırında karnabaharı kıymalı yaptıktan sonra yanına bir tutam sarımsaklı yoğurtla harika bir yemek oluyor. Sadece sizi uzun süre tok tuttuğunu söyleyebilirim 🙂
Unutmayalım ki tarifte ekstra yağ olmadığı ve karnabahar haşlandığı için çok hafif kaşar oluyor. Dilerseniz daha önce yaptığınız beşamel soslu karnabahar gibi bu tarife de beşamel sos ekleyebilirsiniz. Hem hafif hem de lezzetli olduğunu unutmayın.
Bu arada ilk defa tarif ve video aynı anda yayınlandı 🙂 Youtube kanalımızda hummalı bir çalışma var. Kısa aralıklarla yeni videolar eklemeye başladık. Bu tarifler eskiyle yeniyi harmanlayacak, kaçırmamak için YouTube kanalıma abone olmayı unutmayın!
Tarif videosu:
Aşk…
İçerik Tablosu
Kıymalı karnabahar ızgarası için malzemeler
- 500 gr karnabahar 200 gr dana kıyma 1 orta boy soğan 1 diş sarımsak 6 yk rendelenmiş domates veya kışlık domates sosu 1 yk domates ve biber salçası 3 yk zeytinyağı tuz karabiber
yukarı:
- 100 gram rendelenmiş taze kaşar peyniri
Fırında kıymalı karnabahar tarifi nasıl yapılır?
Bol suda yıkadığınız karnabaharı elinizle doğrayarak yıkayın. Orta boy bir tencereye suyu koyun ve kaynatın, ardından kaynayan suya tuzu ekleyin ve karnabaharları yumuşayıncaya kadar haşlayın. Haşlanmış karnabaharı Dune’a götürün. Yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağı ile tavada kavurun. Pembe soğana tuz ve kıymayı ilave edip suyunu salıp çekene kadar soteleyin. Sarımsak ve domates salçasını ekleyip kavurmaya devam edin. Kıymalı karışıma domates sosunu ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. Haşlanmış kıymayı karnabaharın üzerine yayın. Son olarak rendelenmiş kaşar peyniri serpip 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]