Kıymalı Ispanak Yemeği Tarifi, Nasıl Yapılır?

15 dak.

Hazırlama Süresi

Ispanak sofralarımızdan eksik etmemiz gereken en değerli sebzelerden biri. Ispanak kavurması, ıspanak böreği, ıspanak salatası, mezeleri, makarnaları, yemekleri, detoks suyu ve daha ne tariflere malzeme olan ıspanağı sofranızın ana yemeği yapmanın en lezzetli ve kolay yollarından biri kıymalı ıspanak yemeği pişirmektir. Kıymalı ıspanak yemeği tarifi her tarif defterinde mutlaka olması gereken tariflerden. Mutlaka kaydedin, şimdiden afiyet olsun.

Malzemeler

  • 1 kg ıspanak
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 200 gram orta yağlı dana kıyma
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz

Kıymalı Ispanak Yemeği Tarifi, Nasıl Yapılır?

1. Öncelikle ıspanakları derince bir kapta, karbonatlı suda 10 dakika bekletin ve güzelce yıkayıp, fazla suyunu süzdürün.

2. Ardından yıkadığınız ıspanakları iri iri doğrayın. Bir kenarda bekletin.

3. Soğanın kabuğunu soyun ve küp küp yemeklik doğrayın.

4. 4 yemek kaşığı sıvı yağı tencereye alın ve ısıtın.

5. Soğanları sıvı yağda renkleri dönene dek kavurun.

6. Tencereye kıymayı alın ve kısık ateşte kavurmaya başlayın.

7. Kıyma suyunu salıp tekrar çekene dek kavurun.

8. Ardından tuzunu ve daha sonra salçayı ekleyin.

9. Salçanın kokusu çıkana kadar kavurun.

10. Daha sonra doğradığınız ve bir kenarda beklettiğiniz ıspanakları tencereye ilave edin.

11. Pirinci yıkayın, süzdürün ve ıspanaklara ekleyin. (Pirinç eklemek zorunda değilsiniz. Ben çoğu zaman eklemeden pişiriyorum.)

12. Son olarak 1 su bardağı sıcak su ekleyin ve kapağını kapatıp, kısık ateşte yarım saat kadar pişirin.

13. Pişirme sırasında arada suyunu kontrol edin. Ispanak suyunu çokça salan bir sebzedir. Buna rağmen suyunun yetersiz olduğunu düşünürseniz bir miktar daha ilave edebilirsiniz.

Kıymalı ıspanak yemeğimiz hazır, ev yoğurdu ile servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın