Kıymalı Karnabahar Yemeği Tarifi, Nasıl Yapılır?

15 dak.

Hazırlama Süresi

Kış aylarının en güzel sebzelerinden karnabahar ile kıymalı bir tencere yemeği yapıyoruz bugün. Kıymalı karnabahar yemeği tarifi için gereken malzemeler ve tarifin yapılışı şu şekilde.

Malzemeler

  • 1 orta boy karnabahar
  • 100 gram kıyma
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 5 – 6 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet küp şeker
  • Yarım limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Kıymalı Karnabahar Yemeği Tarifi

1. İlk olarak karnabaharı çiçeklerine ayırın. Ardından tuzlu ve limonlu suda 10 dakika bekletin.

2. Daha sonra tencereye sıvı yağı alın ve kıymayı da ilave edip kısık ateşte, kavurmaya başlayın.

3. Soğan ve sarımsakların kabuklarını soyun. Küp küp doğradığınız soğan ve sarımsakları kıymaya ilave edin ve kavurmaya devam edin.

4. Kıymanın pişmesine yakın domates salçasını da ekleyin ve 2-3 dakika daha salça ile kavurun.

5. Ardından içinde beklettiğiniz suyunu süzdüğünüz karnabaharı tencereye alın.

6. Üzerine karabiber, küp şeker, limon suyu ve tuzunu ilave edin ve karnabaharları ezmemeye özen göstererek karıştırın.

7. Son olarak tencereye karnabaharları geçmeyecek kadar sıcak su ekleyin.

8. Tencerenin kapağını kapatın ve kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra ise orta ateşte karnabaharlar yumuşayana dek pişirin. Karnabaharların çok fazla pişip dağılmamasına dikkat edin. Takriben 25 – 30 dakikada karnabaharlar pişecektir.

Yemeğiniz piştikten sonra 10 dakika dinlendirin ve servis yapın.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın