Kıymalı Krep (Beşamel Soslu Ispanak) – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Bugünkü tarifimde sevdiğim her şey var 🙂 Kreplerin pratik bir tadı var Hepimiz onları tatlı ya da tuzlu yaparız. İçine ne katarsanız ekleyin her zaman en çok dikkati sofrada çeker. Zaman zaman etli yemeklerin yanına ıspanak ve beşamel sos yapardım. Bu sefer bu tarifi gözlemelerimle denemeye karar verdim.

İyi ki denedim, eşimden ve misafirlerimden tam not aldım. Detaylı tablo yapmayı sevenlerin çok beğeneceğini düşünüyorum. Size de basit tabak büyüklüğünde pankekler çevirmek kalıyor 🙂

Bu tarifi farklı sebzelerle de deneyebilirsiniz. Brokoli gibi gereksiz sebzelerle bile uğraşacağına eminim 🙂

Toplamda yaklaşık 10 krep çıkıyor. 4 veya 5 kişiye hizmet vermektedir.

Aşk…

Izgara Krep Tarifi Malzemeler (Beşamel Soslu Ispanak)

Krep için:

    2 çay bardağı süt 2 çay bardağı un 1 büyük boy yumurta tuzu

Beşamel sosu hazırlamak için:

    1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı süt 3-4 yemek kaşığı tuz, rendelenmiş kaşar peyniri

Ispanağı hazırlamak için:

    300 gram ıspanak, yıkanmış ve doğranmış, 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Krep tarifi (beşamel soslu ıspanak) nasıl yapılır?

Krep malzemelerini derin ve geniş bir kapta topaklar kaybolana kadar çırpın. Teflon bir tavayı biraz sıvı yağ ile yağlayın. Isınmış tavaya çaydanlık büyüklüğündeki pankek hamurunu dökün ve önlü arkalı pişirin. Hamur yumuşayana kadar aynı işleme devam edin. Pişen krepi kenara alın. 1 yemek kaşığı sıvı yağı tavaya alın. Üzerine ıspanakları ekleyip 2-3 dakika soteleyin ve kenara alın. Aynı tavaya 1 yemek kaşığı tereyağını alıp unu ilave edip kavurun. Sütü azar azar ekleyin ve çırpmaya devam edin. (Topaklanma olursa el mikseri ile pürüzsüz olana kadar karıştırın.) Beşamel sos pürüzsüz bir kıvam alınca kavrulmuş ıspanak ve kaşar peynirini ekleyip karıştırın. Kreplerin içine beşamel soslu bir yemek kaşığı ıspanak koyup kürdan ile kapatıyoruz. Sade veya domates sosu ile servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın