Kıymalı Kruvasan Tarifi, Kıymalı Kruvasan Nasıl Yapılır?
Çay partilerinde ikram edebileceğiniz en lezzetli kruvasanları ve fırınlanmış etleri yapıyoruz.
Önce kruvasanları ve kıymayı koymaya hazırlıyoruz.
Soğanı ince doğrayın
2 yemek kaşığı sıvı yağ ile soğanı yumuşayana kadar kısık ateşte kavuruyoruz, kıymayı ilave edip alt et suyunu çekene kadar kavuruyoruz. Karabiber ekleyip soğumaya bırakın
Bir kapta ısınmaya başlayan margarini alıp yağ, yoğurt, süt, yumurta akı ve bir tatlı kaşığı tuzu ekleyip elimizle küçük toplar yapıyoruz.
Aynı anda mayayı da ekleyip unu azar azar ilave ederek ele yapışmayan ve kulak kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
Hamurun üzerini örtüp 1/2 saat dinlenmeye bırakın.
Tepsiye fırın tepsisini koyuyoruz, hamurdan mandalina parçalarını alıyoruz, düz bir zeminde oval şekilde açıyoruz, üzerine kıymayı koyuyoruz, diğer taraflarını da kıymanın üzerine kapatıyoruz.
Ay’ı kapalı kısmı ile kalıplayıp bir süre sonra tepsiye sabitliyoruz.
Yumurtanın sarısını fırça yardımıyla koyup üzerine çörek otu serpiyoruz.
200 derecede önceden ısıtılmış fırında altın sarısı olana kadar pişirin.
Tepsinin alt kısmı soğuyunca servis tabağına alın.
Kruvasan ve kıyma hazır
yemek ister misin 😋
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]