10 dak.
Hazırlama Süresi
Türk mutfağının vazgeçilmezi kuru fasulyeyi kıymalı denediniz mi hiç? Denemek isteyenler için adım adım detaylı kıymalı kuru fasulye tarifi ve tarif için gereken malzemeler şu şekilde.
İçerik Tablosu
Malzemeler
- 5 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
- 200 gram kıyma
- 1 tepeleme çorba kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 adet kuru soğan
- 4 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı un
- 1 su bardağı et veya kemik suyu
- 4 su bardağı sıcak su
Kıymalı Kuru Fasulye Tarifi
1. Öncelikle zeytinyağı ve kıymayı tencereye alın. Tencere ısınana kadar orta, ısındıktan sonra kısık ateşte arada karıştırarak kıymayı kavurmaya başlayın.
2. Bu arada soğan ve sarımsakları soyun. Her ikisini de ince ince yemeklik doğrayın.
3. Doğradığınız soğan ve sarımsakları bir yandan kavurmaya devam ettiğiniz kıymaya ekleyin. Birlikte güzelce kavurun. Kavurma sırasında tuzunu ilave edin. Unutmayın, soğan kavrulurken eklenen tuz, soğanın lezzetini arttıracağı gibi, daha çabuk yumuşamasını da sağlar.
4. Ardından salçaları da ilave edip, kavurmaya devam edin.
5. Salçaların kokusu çıkmaya başladığında 1 tatlı kaşığı unu ekleyin. Ekleyeceğiniz bu un yemeğin kıvamının bağlanmasını sağlar ve yemeğimizin daha lezzetli olmasına yardımcı olur.
6. Ardından salçaları ilave edin. Kavurmaya devam ederek, güzelce karıştırın.
7. Et suyunu ve sıcak suyun yarısını tavaya ekleyin. Yavaş yavaş karıştırın ve salçaların iyice çözülmesini sağlayın.
8. Haşlanmış fasulyeleri tencereye ekleyin ve kalan sıcak suyu da üzerine dökün.
9. Son olarak kapağını kapatın ve kıvam alana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin.
Yemeğiniz hazır, yanında pirinç pilavı ile servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]