Etli Mini Pide tarifi için süt, su, maya, tereyağı ve şeker bir karıştırma kabında karıştırılır ve beş dakika karıştırılır. mayalama maddesi
Mayalı karışıma un ve tuz ekleyerek yoğururlar.
Unu sistematik olarak ekleyin ele yapışan yumuşak bir hamur elde edeceğiz.
Ekmek 45 dk. mayalanmaya bırakılır
Bu arada iç harcı yapmak için soğanlar yemeklik doğranır ve sıvı yağ ile tencereye alınır.
birkaç dakika. Soğanlar kavrulunca kıyılmış et karışıma eklenir.
Kıyma karışımına kekik, karabiber ve tuz ekledim siz damak zevkinize göre dilediğiniz baharatları ekleyebilirsiniz.
hamur soğumaya bırakılır
Hamur hazır olunca beş tepsiye un serpilir. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kesilerek beze yapılır. 5 dakika. tümörler emekli oldu.
Dinlenme bezeleri 10-15 cm’dir. Dairesel modda açılır.
İç hamur bezelerin arasına yerleştirilir ve uçları üst üste kapatılarak orta kısım görünür halde bırakılır.
Pideler piştikten sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
220°C fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Kızarmış pide fırından çıkınca üzerine eritilmiş tereyağı dökülerek servis edilir.
Kıymalı Mini Pide hazır.
yemek ister misin 😋
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]