Kıymalı Turta Tarif için öncelikle pide hamurumuz için tüm malzemeleri alıp yoğurma kabımızda yoğurup üzerini kapatıp 20 dakika mayalanmaya bırakıyoruz.
iç mekan Soğanı ve biberi serpin, yumurtayı kırın ve kalanını, kıymayı ekleyin ve karıştırın.
Kabaran hamurdan fıstık parçalarını kesip tezgaha un serpip iğne ile çay bardağı büyüklüğünde yuvarlayıp iki tarafına da yarım ay şekli veriyoruz, bir parmak bırakıyoruz, bir kaşık dolusu iç harcı koyuyoruz. ortasında kıyılmış et. Hamuru kestiğimiz yerlerde ara ara çaprazlayıp tepsimize diziyoruz.
Yumurta sarısını koyup önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Pişmiş sıcak pide yiyoruz 😋 mutlu👋
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]