Kıymalı Muska Turtası Tarifi – Tatlılarım

Muska Börek ve Kıyma Tarifi için dana etimizi kavurmaya başlayalım.

Tavaya 4 yemek kaşığı sıvı yağ koyun.

İnce doğranmış soğanları ekleyin. 4-5 dakika karıştırarak pişmeye bırakın.

Ardından eti, tuzu, karabiberi koyup güzelce kavurun.

Hazırladığımız yufkayı 3 cm en ve boy olacak şekilde keselim.

1 yemek kaşığı kadar hazırladığımız kıymayı bir tarafına koyup üçgen şeklinde hamurumuzun sonuna kadar katlayalım.

Ucu suya koyalım ki kızarttığımızda açılmasın.

Tüm keklerimizi aynı şekilde çevirelim ve yağda kızartalım.

Kıymalı Muska Böreği servise hazır.

Afiyet olsun

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın