Kıymalı Nohutlu Kabak Yemeği Tarifi

20 dak.

Hazırlama Süresi

Kıymalı kabak yemeği çok sevilen yemeklerimizden. Ben de sık sık pişiriyorum. Her seferinde yemeği aynı şekilde yapmaktansa, kimi zaman ek malzemelerle pişiriyorum ve ortaya bambaşka bir yemek çıkıyor. Bugün benim gibi kabak severlerin çok beğeneceği kıymalı nohutlu kabak yemeği tarifi paylaşıyorum. Bildiğiniz kıymalı kabağı haşlanmış nohut ekleyerek pişireceğiz. Buyrun başlayalım.

Malzemeler

  • 3 adet kabak
  • 150 gram yağsız kıyma
  • 2 adet domates
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Karabiber
  • Tuz

Kıymalı Nohutlu Kabak Yemeği Tarifi

1. Tencereye zeytinyağını dökün ve ısıtın. Ardından kıymayı ekleyin ve kısık ateşte karıştırarak kavurmaya başlayın.

2. Kıyma suyunu salıp tekrar çekene dek kavurun.

3. Soğanı soyun ve küp küp doğrayın. Sarımsakları da doğrayıp ince ince kıyın. Her ikisini de kıymaya ilave edin. Soğanların rengi hafif dönene dek kavurun.

4. Domates salçasını ekleyin ve salçanın kokusu çıkana dek kavurun.

5. Kabakların kabuklarını bir bıçak yardımıyla sıyırın. Herbirini dikey olarak kabakların kalınlığına bağlı olarak ikiye ya da dörde kesin. Ardından çok küçük olmayacak şekilde yarım ay şeklinde ya da küp küp doğrayın.

6. Doğradığınız kabakları tencereye atın ve 2-3 dakika diğer malzemelerle kavurun.

7. Bu arada domateslerin kabuklarını soyun ve minik minik doğrayın.

8. Doğradığınız domatesleri de tencereye ekleyin. 1 – 2 dakika domatesleri de diğer malzemelerle karıştırıp kavurun.

9. Tencerenin kapağını kapatın, ocağı kısın ve ara ara karıştırarak, sebzeler yumuşayana dek pişirin.

10. Sebzeler yumuşadıktan sonra haşlanmış nohutu ilave edin. Yemeğin kendi suyu yetersiz ise sıcak su ilave edin. Yemeğin suyunun yemeğin tenceredeki hizasının yarısından biraz fazla olmasına dikkat edin.

11. Ocağı orta ateşe getirin, yemeği bir taşım kaynatın ve tuzunu ve karabiberini ekleyin.

Yemeğiniz hazır, arzunuza göre üzerine dereotu, taze nane ya da kuru nane ekleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.

Püf Noktası

Nohutu bir gece önceden ıslatıp, yemeği pişirmeden önce haşlayabilirsiniz. Ben çoğunlukla nohut satın aldığımda paketin hepsini haşlıyorum ve fazlasını dondurucuda saklıyorum. İhtiyacım oldukça çıkarıp çözdürmeden yemeği pişirirken direkt kullanıyorum. Diğer bir seçenek de nohutu konserve olarak kullanmak.

Yemeğinizi üzerine ince ince doğradığınız dereotu ya da nane ekleyerek servis yapabilirsiniz. Ayrıca kabak yemeğine kuru nane de çok yakışır. Taze nane yerine kuru nane de tercih edebilirsiniz.

Kıymalı Nohutlu Kabak

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın