Kıymalı Pazı Sarma – En Sevdiğim Yemekler

Merhaba arkadaşlar herkese merhaba 🙌 Sizlere nefis bir pazı ve güveç nasıl yapılır onu anlatmak istiyorum. Kesinlikle denemelisiniz.

kesinlikle tavsiye ederim. Peki bana nasıl eşlik edebilirsin? O halde tarifimize devam edelim👇 Kıyma ile nefis bir yemek yapmak için önce pazıyı yeteri kadar su alarak bir tencerede kaynatalım.

Diğer yandan pazıları tabanlarından keserek ayıralım. Pas yaprakları büyükse, tekrar ikiye bölebilirsiniz.

Hadi yıkayalım.

Sıcak suya atalım. Fazla beklemeyelim. Aksi halde bicepsler çabuk yorulursa sarılması zor olacaktır.

Daha sonra süzgece alıp soğumaya bırakın. Artık içeriyi planlamaya başlayabiliriz.

Pirinç ve bulguru bir tepside yıkayalım.

200 gr. Biraz dana yağı, bir yemek kaşığı salça, bir tatlı kaşığı tuz, karabiber, kırmızı biber, limon tuzu ve bir su bardağı zeytinyağını ekleyelim.

İnce doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyip ocağa alın. Malzemeleri ocakta biraz ısıtalım.

Ardından ocaktan alın. Ve elimizle güzelce karıştıralım.

Bir tepsi veya tahta üzerinde bicepsleri açalım.

İçine bir çay kaşığı çamur koyalım. Bicepslerin kenarlarını içe doğru katlayarak saralım.

Bicepsler tükenene kadar bu işleme devam edelim. O halde 1 litre su ile tencereye koyalım. Yeteri kadar su ve bir kaşık limon tuzu ve bir kaşık tuz ile karıştırıp dürümlerimizin üzerine dökelim.

Yay taşının üzerini örtüp kısık ateşte pişirin.

Etimiz sıcacık ve servise hazır.

Arkadaşlarımızın denemesini kolaylaştıralım.

Afiyet olsun. İyi şanslar 😉

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın