Bu Kıymalı Pide Tarifi için,
İlk önce doldurmayı yapın.
soğanı ince doğrayın.
Tavaya yağ dökün.
Kıyılmış eti ekleyin ve kızartın. Salçayı ekleyip soğumaya bırakın.
Hamuru için önce ılık süt ve ılık suyu bir karıştırma kabına alın.
Şeker ekleyin, maya 5-10 dk. Bekleyin ve mayalanmasına ve aktif hale gelmesine izin verin.
Kalan malzemeleri ekleyin, yavaş yavaş unu ekleyin, ele yapışan yumuşak bir hamur yapın ve hamuru yuvarlayın.
Hamurdan dört parça kesip elinizle yağlanmış tepsiye uzunlamasına tutun.
Ortasını bastırıp kenarlarını biraz kabartın, yumurtanın sarısını iç çamurdan koyunların kenarlarına yayın ve önceden hazırlanmış 200°C fırında pişirin.
Not: Yumurta sarısına bir yemek kaşığı pekmez ve bir yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin, karıştırın ve ekleyin.
Nyama Pide hazır.
Afiyet olsun!
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]