medyauzmani.com

Kıymalı Pide Yapılışı – Tariflerim

Kıymalı Pide Yapılışı:

Öncelikle hamurumuza başlayalım, iç harcı hamur dinlenene kadar yapabiliriz.

Hamuru için süt, sıvı yağ ve yumurta akını bir kapta karıştırıp bir paket mayayı ekleyip eriyene kadar karıştırıyoruz.

Daha sonra içine tuz ve şeker koyun.

Ardından derin bir kaba margarini alıp hazırladığımız süt-yağ karışımını ekleyip biraz karıştıralım.

Daha sonra kontrollü bir şekilde un ekliyoruz ele yapışan bir hamur elde etmemiz gerekiyor.

Daha sonra üzerini streç film ile kapatın ve bir havlu ile sarın.

Not: Ben fırına koydum orda iyi kaynar.

Şimdi iç harcımızı hazırlayalım.

Doğranmış soğanları 3 yemek kaşığı sıvı yağ ile pembeleşinceye kadar karıştırıyoruz ve kıymamızı ekleyip karıştırıyoruz.

Kıymayı rengi değişene kadar karıştırın.

Daha sonra doğranmış biber ve domatesi ekleyip iyice karıştırıyoruz.

Daha sonra üzerine biber salçamızı ve salçamızı ekleyip karıştırıyoruz.

Dilediğiniz kadar tuz ve baharatları ekleyip en son maydanozu ekleyip karıştırarak altını kapatın ve soğumaya bırakın.

Şimdi dinlendirdiğimiz hamurumuzu temiz bir zeminde bezelere ayıralım, daha sonra un serpilmiş tezgaha alıp hamurun sadece bir tarafını açalım.

Açtığımız hamurun içine iç çamurumuzu koyalım. Kenarlarını biraz katlayalım ve yumurta sarısını kenarlara ekleyelim.

Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye pideleri alıp 220 derecelik fırında 30 dakika pişirelim.

Bitmek üzere olan fırından çıkarın, rendelenmiş kaşarı pidenin üzerine ekleyin ve beş dakika fırında bekletin.

Kaşar eriyince çıkarıp servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

En güzel pide tarifimiz 🙂

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın