Kıymalı semizotu – pişirme sırları – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Çıtır semizotu pişirmeyi nasıl kaçırmışım. Çocukluğumun yaz yemeklerinden canlı bir şekilde hatırladığım yemek zeytinyağında semizotu sanırım. Bu kadar soğan ve domates kavrulup mis kokuluyken içeri giren semizotu ekşi kokusu beni almaya yetiyor.

Bu sefer havanın soğumasını fırsat bilip dün marketten aldığım semizotu ile hızlı bir yemek yaptım kıymalı semizotu. Basit ama lezzetli tencere yemekleri yapmayı özledim.

Onunla pratik bulgur yaptım ve yenmez 🙂 Yarın fırsat bulursam sizlerle paylaşacağım.

Akşam ise kıymalı semizotu, bulgur, yoğurt ve karpuzdan oluşan doyurucu ve lezzetli bir menü hazırlayabilirsiniz ve hepsini sofraya koymak en fazla 30 dakikanızı alır. Diyelim ki sofrayı kurmak 5 dakikanızı alıyor 🙂

Aşk…

Semizotu tarifi malzemeleri

    1 demet semizotu 1 orta boy kuru soğan 150 gram dana kıyma 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı salça (biber salçası) ½ su bardağı su Tuz

Kıymalı semizotu yemeği tarifi nasıl yapılır?

Semizotu saplarından ayırın ve toprağı temizlemek için 2-3 su ile yıkayarak suyunun süzülmesine izin verin. Süzülen semizotu ince ince kıyın. Soğanları yemeklik doğrayıp zeytinyağı ile orta boy bir tencereye alın. Kıymayı ekleyin ve kıymayı suyunu salıp çekene kadar kavurun. 1 yemek kaşığı salçayı ekleyip kavurmaya devam edin. Doğranmış semizotu yarısını tencereye ekleyin ve karıştırın. Ardından diğer yarısını ekleyin, tuz ve suyu ekleyip karıştırın. Semizotu orta ateşte 10-12 dakika kapağı kapalı olarak pişirip ılık veya sıcak olarak servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın