Kıymalı soğan dolması nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek 3 yorum var. Tarif püf noktaları, binlerce tarif ve daha fazlası… Nilay Tulum Et Dolması, Kıyma Dolması, Soğan, Soğan Dolması, Dolma
Çıkış tarihi: 04-22-2008
4 5 5 1
Soğan dolması Tarifi benim gibi soğanı sevenler ve evde kilolarca soğan almayı unutanlar için bulunmaz bir fırsat. İçi size çok büyük geliyorsa içini domatesle doldurarak değerlendirebilirsiniz.
İçerik Tablosu
Kıymalı soğan dolması tarifi için malzemeler
- 5 adet kuru soğan 2-2,5 su bardağı su
içeri:
- 250 gram dana kıyma, yarım çay bardağından biraz fazla su, pirinç, bir demet maydanoz, yarım çay bardağı sıvı yağ veya bir yemek kaşığı sıvı yağ, tuz, karabiber
Kıymalı soğan dolması tarifi nasıl yapılır?
Soğanları yıkayın, fotoğraftaki gibi kafalarını kesin ve kabuklarını soyun. Orta boy bir tencereye su ekleyin, biraz tuz ekleyin ve kaynatın. Su kaynadıktan sonra soğanı tencereye alıp 10-15 dakika yumuşayana kadar pişirin. Kaynıyor. (Kaynar suyu bir kenara koyun) Soğanlar haşlanıp soğuduktan sonra içinde 2-3 kat kalacak şekilde kabuklarını çıkarın. Küçük bir soğanı ince ince doğrayın ve maydanozla birlikte doğrayın. Kefirdeki pirinç 2-3 kez yıkanır ve iyice süzülür. Tüm malzemeleri karıştırın. Tüm harcı soğanlarla doldurup geniş bir tencereye alıyoruz. Tencerede biriktirdiğiniz kaynar suyu ekleyin ve 45-50 dakika pişirin. pişir onu
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]