Kızamık tahinli gözleme sevenler burada mı? – Tarifler.net.tr – Pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Yeni anne olarak bu yıl yazdan çok şey öğrendim desem yalan olur. Aslında planlarımız vardı ama yol hep gözümüzün önünde büyüyordu. Ah şimdi kime gidelim diye düşünürken kendimizi yine mutfağa verdik. Hatta duracağını düşündüğüm paylaşımlarım bile çok şükür sorunsuz devam etti.

Neyse hocam havalar soğuyunca sizlerle paylaşılmayı bekleyen tahinli çörek geldi aklıma 🙂 Adımları tekrar eklemiyorum çünkü yapılışı benim kuru üzümlü cevizli tarifime çok benziyor. Dilerseniz burada bulabilirsiniz.

Fotoğraflarınla ​​yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari

Aşk…

Kızamık tahinli gözleme sevenler burada mı? Tarif malzemeleri

    1 çay bardağı sıvı yağ 1 su bardağı ılık süt ½ su bardağı ılık su 1 paket kuru maya 1 yemek kaşığı toz şeker 2 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş) 3 su bardağı un

iç harç

    1 su bardağı tahin 1 su bardağı toz şeker

yukarı

Kızamık tahinli gözleme sevenler burada mı? Tarifi nasıl yapıyorsun?

Hamuru yoğuracağınız kaba ılık süt ve ılık suyu alın. Maya ve pudra şekerini karıştırın. 5 dakika dinlenin. Sıvı yağ, eritilmiş tereyağı ve 3 su bardağı unu ekleyip yoğurmaya başlayın. Hamurun durumuna göre yarım su bardağı un ilave edilerek pürüzlü, ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Hamuru yarım saat dinlenmeye bırakın. Hamuru 8 bezeye ayırıp elinizle mutfak masasına yayın. Üzerine tahin sürün ve pudra şekeri serpin. Rulo şeklinde sarıp fırın tepsisine dizin. Fırın tepsisinde yarım saat mayalanmaya bırakın. Son fermantasyondan sonra keklerin üzerine fırça yardımıyla pekmez sürülür ve susam serpilir. 180 derece fırında altın rengi alana kadar pişirin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın