Merhaba sevgili arkadaşım,
Bamyayı genellikle etli veya zeytinyağı ile yapıyoruz. Çoğumuz genellikle yemek yapmaktan çekiniriz. Bu tarifin bamya konusunda iyi olmayan birçok kişiye bamya yemeyi sevdireceğini düşünüyorum.
Dışı çıtır çıtır içi yumuşacık bir kase sulu bamyadan çok daha lezzetli olduğunu düşünüyorum.
Bu tarifi hazırlamak için artık piyasada gördüğünüz büyük ve hafif bir bamya kartını kullanabilirsiniz. Böylece pişmesi ve kızartılması daha kolay olacaktır. Ayrıca bu bamya türünün daha küçük bamya türlerine göre daha ucuz olması da bir avantajdır.
Haşlama nasıl yapılır daha önce Aşçılık Okulu bölümünde yapım aşamaları ile anlatmıştım.
İşlem çok basit, haşlanmış ya da çiğ olarak kullanacaksanız önce yıkadığınız malzemeyi bulup unun içine dökmesini sağlıyorsunuz.
Daha sonra sırasıyla çırpılmış yumurta ve galeta ununa bulanır. Kızartma yaparken dikkat edilmesi gereken şey çok kızgın yağ kullanmaktır. Porsiyon tariflerinde bu çok önemlidir.
Bamyanın kızarması için 15-20 saniye yeterlidir, çok uzun kalırsa yanık bir görünüm alır.
Ben yanında sarımsaklı yoğurtla servis ettim çok güzel oldu. Dilerseniz domates sosu da ekleyebilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Bamya kızartması tarifi için malzemeler
- 500 gram bamya (büyük) 2 su bardağı un 2 yumurta 2 su bardağı galeta unu Tuz Kızartmak için sıvı yağ
kaynayana kadar:
Servis için:
Bamya kızartması tarifi nasıl yapılır?
Bamya saplarını olabildiğince kısaltın ve bol tuzlu suda 5 dakika haşlayın. Haşlanmış bamyayı süzgeçten geçirip hemen soğuk suya atın ve 2-3 dakika bekletin. Soğutulmuş bamyayı kurumaya bırakın veya bir kağıt havluyla kurulayın. 3 tabak hazırlayın. Birinci tabağa unu, ikinci tabağa çırpılmış yumurtaları ve son tabağa galeta ununu koyun. Bamyaları sırasıyla una, yumurtaya ve galeta ununa bulayın. Önceden ısıttığınız derin yağda (ben süzgeç kullanıyorum) 15-20 saniye pişirin. Kızaran bamyaları havlu kağıt serili bir tabağa alıyoruz. Tüm bamyalar kızarınca sarımsaklı yoğurtla servis edin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]