Kızarmış Beyaz Salatalık – En Sevdiğim Yemek

Beyaz Salatalık Turşusu tarifi için öncelikle tüm malzemeler (tuz hariç) iyice yıkanır, kavanozlar yıkanır, masaya temiz bir masa konur ve kavanozlar ağzına konularak suyunu süzülür. .

Ayrıca büyük bir tencereye su dökülerek kaynamaya bırakılır.

Daha sonra kavanozlar ters çevrilir, salatalık, biber, sarımsak, defne yaprağı, karabiber, maydanoz, dereotu kavanozlara iyice dizilir.

Her bir litrelik kavanoza bir çorba kaşığı tuz dökün.

Üzerine sıcak su dökülür ve kavanozlar suyu kaynamaya bırakacağımız bir tencereye konur.

Saate bakın ve beş dakika içinde kaldırılacak. Her bir litrelik kavanoza 1 yemek kaşığı turşu sirkesi eklenir ve ağzı kapatılır.

Kışın keyifle yenirler.

Plancılar için kolay.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın