Brokoli kızartması tüm brokoliye karşı önyargılarınızı kırabilecek lezzetli bir tarif. Karnabahar kavurma gibi hazırlanır. İlk tariflerimden biriydi ve şimdi hem içeriği hem de fotoğrafları düzenleme zamanı.
Evde brokoli çok olunca hemen kolları sıvadım. Biraz hindistan cevizi harekete geçti. Bu baharatları denemenizi tavsiye ederim, çok belirgin değiller ama tarife biraz farklılık katıyorlar 🙂
Tarifimi denediğinizde benimle instagramda paylaşmayı unutmayın 🙂 Fotoğraflarınızla kullandığınız tarifleri hikayemde paylaşmayı çok seviyorum 🙂 Instagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Brokoli kızartması tarifi için malzemeler
- 1 kutu veya 500 gr brokoli 2 orta boy yumurta 5 yemek kaşığı tam un (1 su bardağı) çay bardağı süt (1 su bardağı su) tuz isteğe bağlı bir çay kaşığı ucu ile karabiber hindistan cevizini kızartmak için sıvı yağ
Servis için:
- 1 kase yoğurt 2 diş sarımsak 1 yemek kaşığı ince kıyılmış taze nane tuzu
Brokoli kızartması tarifi nasıl yapılır?
Brokolileri çiçeklerine ayırın ve bol suda yıkayın. Derin bir tencerede suyu kaynatın, biraz tuz ekleyin ve brokoliyi parlak bir yeşil renge dönene kadar kaynatın. Haşlanan brokolinin suyunu süzün ve soğuk sudan geçirerek soğumaya bırakın. Yumurta, süt, un, tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak hindistan cevizini çırpın. Derin bir tencerede yağı kızdırın. Brokolileri unlu karışıma bulayıp kızartın. Kağıt havlu üzerine alın ve yağını alın. Servis için yoğurt, sarımsak, taze nane ve tuzu bir kasede çırpın. Brokoli ile servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]