Kızarmış Çim Çakırca (Fıstık Tipi)

Merhaba arkadaşlar,

Ve uzun zamandır beklenen yaz geldi. Yaz kış fark etmeksizin ülkelerimizin sunduğu en iyi şeyleri kullandığımız için minnettarız.

Bugün size bahçemizden topladığımız yabani reçellerin kavurma tarifini vereceğim. Çok tatlı bir bitki. Yemek de lezzetli. Denemek isteyenler tereddüt etmeden deneyebilir. Tarifi anlatmaya devam edelim 👍

Öncelikle arkadaşlarımız yabani dediğimiz tarlalardan işe yaramaz yabani otları toplarken aralarında böyle yabani otlar da var ve biz onları kökünü keserek topluyoruz.

Diğer otlar ile karıştırmamaya dikkat edelim. Aşağıdaki resimlerde çimlerin bir resmi var. Kontrol edebilirsin.

O halde eve gelelim ve yabani otları güzel sarı ve kötü şekilli yapraklarından yıkayalım. Ardından bol su ile iyice durulayın.

Ardından tahtaya 4 parmak genişliğinde keselim.

Daha sonra bir tencereye alıp içine üç bardak su koyun, ocağın altını açın ve pişirmeye başlayın.

Kaynayınca otlarımız solmaya başlar. İyi olup olmadığını görmek için zaman zaman otu tadalım. Pişmişse kaşık yardımıyla çıkaralım.

O halde elimizle süzgeçte sıkalım ve mandalina büyüklüğünde toplar elde edelim.

Diğer yandan 2 adet soğanı küçük küçük doğrayalım. Soğan çok iyi. Soğanı tencereye koyalım.

Zeytinyağı ekleyin ve ocağı açın. Soğanların iyice solmasına izin verin.

O halde içine Anep ezmesini ekleyelim. Tuz ve karabiberi ekleyip salçayı yağ ile iyice karıştırdıktan sonra top haline getirdiğimiz cacıkları tencereye alıp kaşıkla çamurun bitmesi için karıştıralım.

Sosun üzeri cacica ile kaplanmışsa ocağı kapatın ve bir tabağa alın. Yanında ayran ve turşu ile servis edebilirsiniz.

Deneyenlere bol şans, selam ve sevgilerimle.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın