medyauzmani.com

Basit Papatya Ekmeği

Papatya şeklinde basit bir ekmek tarifi için malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay kaşığı ılık süt
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı kuru instant maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 4,5 su bardağı un
Papatya şeklinde basit bir ekmek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Bir karıştırma kabına su, süt, şeker ve mayayı ekleyin ve iyice karıştırın.
  2. Ardından tuz ve sıvı yağı ekleyip karıştırın.
  3. Daha sonra unu kontrollü bir şekilde ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  4. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp bir saat mayalanmaya bırakın.
  5. Ekşi mayadan eşit parçalar kesip beze yapalım. Toplam 9 adet beze olacak.
  6. Bezeleri kalıbımıza hafif bir girinti yaparak yerleştirelim ve 10 dakika mayalanmaya bırakalım.
  7. Mayalandıktan sonra üzerine yağ, susam ve çörek otu serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Fotoğraflı Basit Papatya Ekmek Tarifi

Papatya şeklindeki sade ekmek yazısı ilk olarak son anda Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da çıktı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın