medyauzmani.com

Kızarmış Hamur Kurabiyeleri – Benim Tatlı İkramlarım

Kızarmış Unlu Yay Kurabiye tarifi için öncelikle 2 su bardağı unu bir tencereye alıp rengi değişene kadar sürekli karıştırarak kavuralım. Kızaran hamuru soğumaya bırakalım.

Un hariç tüm malzemeleri bir karıştırma kabına alın ve karıştırın.

İlk karışıma kabartma tozunu ekleyip yoğuralım. En son beyaz unu ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim (hamur kıvamına gelene kadar düz beyaz un eklemeye devam etmelisiniz).

Hamurdan ceviz şeklindeki parçaları alıp elimizle saralım ve biraz ezelim.

1 adet kelebek makarnanın üzerine sıvı yağ gezdirelim ve makarna ile sardığımız tüm hamurun üzerine iyice bastırarak şeklini verelim.

Kurabiyelerin arasına 1 adet yenilebilir inci bıraktım isterseniz koyabilirsiniz.

Hazırladığımız kurabiye hamurunu yağlı kağıt serilmiş tepsiye koyalım. Kurabiyeleri 170 derece ısıtılmış fırında üzeri değişene kadar pişiriyoruz.

Unlu Yay Kurabiyeleri soğuduktan sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Deneyecek olanlara bol şans.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın