Kızarmış havuç – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Kış, emin adımlarla yaklaşmaya devam ederken, kış sebzeleri de pazarda yerini almaya başladı. Yazın kuru ve tatsız olan, tatsız ve tatsız olan havuç, karnabahar ve lahana yine yüzünü güldürdü.

Bu hafta favorilerimi bu sebzeler için kullanarak yazın çıtır çıtır lezzetlerinden içimizi ısıtan kış yemeklerine geçiş yaptım 🙂

Havuç çocukluğumdan beri en sevdiğim sebzelerden biridir. Kızartma, salata, yemek ya da çorba ne olursa olsun hayır demeyeceğim. Dün karnabaharı haşlayarak hem meze olarak hem de et yemeklerinin yanına garnitür olarak kullanabileceğiniz pratik bir tarif hazırladım.

İşte bazı önemli hileler. Birincisi havuçları ne çok az ne çok fazla haşlamak. Çok kaynatırsanız dağılır, az kaynatırsanız sert kalır. Bu nedenle hepsini eşit kalınlıkta kesmeye özen gösterin.

Bir diğer püf nokta da havuçlar tamamen kuruduktan sonra sosu bulamamanız. Havuçlar ıslanırsa sos biter.

Sosun kıvamı boza kıvamında olmalıdır. Çok koyu ve çok sulu olmasın bu yüzden unu ekledikten sonra sütü azar azar ekleyin ve karıştırın. Her unun buluştuğu süt farklı olabilir. Yani 1 su bardağı un + 1,5 çay bardağı süt koyu ise biraz daha süt ekleyip sosu açmalısınız.

Son olarak bu tür kızartmaları mutlaka derin yağda yapın. Bu nedenle, kızartma tavası en uygunudur. Çok yağlı olacağını düşünüyorsanız, yağı değiştirmeden önce son demlemede deneyin, çünkü az yağlı bir fritözde o kadar iyi sonuç alamayabilirsiniz.

Aşk…

Havuçlu Patates Tarifi İçin Malzemeler

    5 adet orta boy havuç 1 su bardağı un 1,5 – 2 çay bardağı süt tuz ve karabiber 4-5 su bardağı havuçları haşlamak için su ve kızartmak için sıvı yağ

Sosu hazırlamak için:

    1 kase yoğurt 2 diş sarımsak tuz

Havuçlu patates tarifi nasıl yapılır?

Havuçları sebze soyacağı yardımıyla soyun. Keskin bir bıçakla, eğimli uçlarından eşit şekilde kesin. Bir tencerede 4-5 su bardağı suyu kaynatın ve üzerine biraz tuz ekleyin. Kaynayan suya havuçları ekleyip 4-5 dakika haşlayın. Haşlanan havuçları suyunu süzmek için süzgece alın. Un ve süte biraz tuz ve karabiber ekleyip topaklanmaması için çırpın. Haşlanmış havuçları teker teker bu karışıma atın ve iyice karıştırın. Fazla bulamacın dışarı akması için hafifçe sallayın ve önceden ısıtılmış yağda nar gibi oluncaya kadar kızartın. Kızaran havuçları kağıt havlu serili bir tabağa alın ve fazla yağını alın. Servis tabağına havuçları koyun ve sarımsaklı yoğurtla servis edin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın