Öncelikle tüm sebzeleri mangalda yaktım ama o imkanınız yoksa fırında da pişirebilirsiniz ama ne yazık ki ahşabın lezzetindeki farktan bahsetmeden geçemeyeceğim.
Patlıcan olarak bahçe patlıcanlarını severim çünkü etli ve verimlidirler.
Önce mangal ateşi ile başladık.
Önce bahçede patlıcanları közledim, ardından kapya biberi ve kırmızı eti közledim (her şeyi ayrı poşetlere koyup on beş yirmi dakika beklettim, bu şekilde buharlarıyla kolayca çıkıyorlar)
Daha sonra robotta ayrı ayrı karıştırdım, sıcak severseniz robotta cin biberden öğüttüm.
Bir çay bardağı sıvı yağda çırçır biberini salçasını yaptığımız tavada közledim.
Bu arada, 4 kg. Domatesin kabuğunu temizledim (domatesin kabuğunu temizlemekle uğraşmamak için derin bir kaba domatesi koyup sıcak su döktüm, yaklaşık beş dakika sonra çıkarıp kolayca temizledim) robot.
Közlenmiş çırçır biberinin üzerine döküp kaynamasını bekledim, piştikten sonra iki diş ezilmiş sarımsak, közlenmiş patlıcan ve kırmızı biber, birer tatlı kaşığı kimyon ve karabiber tuzu döküp kaynamasını bekledim. bir anda (ara sıra karıştırmamız gerekiyor, dibe yapışabiliyor) Kavanozları sıcak suyla doldurdum, kullanılmayan bir kapakla sıkıca kapattım, ters çevirdim ve bir gün kıpırdamadan soğumasını bekledim.
Daha sonra bütün kış serin bir yerde saklayabilir, kapağını açıp istediğiniz zaman tabağa dökebilirsiniz 😄
Pratik ve rahat.
Sofranıza renk katan bu enfes lezzeti kahvaltı ve akşam yemeklerinizde garnitür olarak yapmanızı tavsiye ederim.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]