Kızarmış tavuk kanadı nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek 18 yorum var. Tarif püf noktaları, binlerce tarif ve daha fazlası… Nilay Tulum, Türk Kanadı, Kızartma, Pratik, Tavuk, Tavuk Kanadı Sos, Tavuk Eti, Et Yemekleri
Çıkış tarihi: 01-16-2008
4 5 5 1
Karımın en sevdiği tavuk kanadı sosu. Haftanın 5 günü kızarmış tavuk yerseniz, özellikle yanında patates ve pilav yerseniz evde bayram olur 🙂 İşte size çok pratik bir menü ve kızartma sosu önerisi…
İçerik Tablosu
tavuk kanat sosu malzemeleri
- 10-15 kanat 2-3 yemek kaşığı salça karabiber kırmızı biber kekik (sevdiğiniz tüm baharatlar) bitkisel yağ
Etli tavuk kanat tarifi nasıl yapılır?
Salçayı bir kaseye alıp içine istediğiniz baharatları koyun. Domates salçasını sıvı yağ ekleyerek sulandırın. Kanatları bu sosa batırın. Daha fazla salça alın. Tavaya sıvı yağı alıp kızdırın, kanatları orta ateşte arkalı önlü kızartarak kızartın. Bu sayede çıtır çıtır pişirme harcı kullanılmadan nar gibi çıtır çıtır ve çıtır çıtır olacaktır. Tavuğu yüksek ateşte pişirmeyin, içi çiğ kalır, dışı yanar, ateş harlıyken birden sıcaklığı düşürmeyin, o zaman tavuk yağın çoğunu çeker. Yanak yanağa cips veya patates kızartması ile servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]