Kızarmış tavuk tarifi, nasıl yapılır? kanıtlanmış tarif

15. dakika. Hazırlanma zamanı

Domates, taze biber ve harika baharatlarla sotelenmiş tavuk. Bugün sizlerle paylaşacağım kolay kızarmış tavuk tarifi çok pratik. Özellikle hızlı ve besleyici bir tarif ararken kurtarıcınız olacak.

Dersler

  • 300 gr tavuk göğsü
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 taze biber
  • 1 olgun domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası (isteğe bağlı)
  • Yarım su bardağı sıcak su
  • tuz
  • karabiber
  • acı biber

kilit nokta

Domatesleriniz sulu ve lezzetli mevsim domatesleri ise salça kullanamazsınız.

kızarmış tavuk tarifi

1. Tavuk parçalarını küp şeklinde kesin.

2. Kızartmayı hazırlayacağınız tavaya zeytinyağını koyun ve yağı biraz yüksek ateşte kızdırın.

3. Tavuk parçalarını tavaya koyun ve kızartmaya başlayın.

4. Tavuğu suyunu bırakıp tekrar çekene kadar kızartın.

5. Soğanları, biberleri ve sarımsağı doğrayın ve tavuklara ekleyin.

6. Birkaç dakika kavurduktan sonra domates küplerini tavaya ekleyin.

7. Domates suyunu süzdükten sonra domates salçasını ve ardından baharatları tavaya ekleyin.

8. Son olarak baharatları ekleyip karıştırın.

Afiyet olsun.

kızarmış tavuk tarifi

Kolay sote tavuk tarifiLezzetli kızarmış tavuk nasıl yapılır

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın