medyauzmani.com

Kızartma Telli Ballı Kurabiye

Kızartma Telli Petekli Kurabiye Tarifi için oda sıcaklığında yumuşamış margarin ve diğer tüm malzemeleri bir karıştırma kabına alıp yoğuralım.

Ele yapışmayan ve yoğurması güzel olan yumuşak bir hamur alalım. Hamurdan torba büyüklüğünde parçalar alıp elimizle düz yuvarlaklar yapalım.

Bu kurabiyeyi kavurma tavasının içinde tel ızgara ile yaptım.

Telin ucundan eşit şekilde bastırarak halkaları şekillendirelim.

Hazırladığımız kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip 170 derece önceden ısıtılmış fırında kurabiyeler pembeleşene kadar 10-15 dakika pişirelim.

Kekler sıcakken üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.

Kurabiyeler soğuduktan sonra fırından çıkarıp servis edebilirsiniz.

Kızartma Telli ballı kurabiyeler hazır.

Deneyecek olanlara bol şans

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın