medyauzmani.com

Kızartmadan fırınlanmış kaburga tarifi – Ferishtah.com

20 dakika. Hazırlanma zamanı

Karnıyarık, yaz aylarının en popüler yemeklerinden biridir. Çocukluğumuzda annelerimiz karnını hazırlarken patlıcan kızartıp pişirirdi. Ve tabii ki lezzetli olacak. Ama bu sefer sizlerle paylaşacağım adımları takip ederek gelin göbeğini hazırlayın. Bu tarifle rosto etin kızartılmadan ne kadar lezzetli olduğunu göreceksiniz. O sırada “Fırında kızartmadan rosto nasıl olur” diye soran,“Karniyarik” için resimli tarif arayanlar, işte başlıyoruz.

Dersler

  • 5-6 patlıcan
  • 300 gram kıyılmış et
  • 1 soğan
  • zeytin yağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 domates
  • 2 yeşil biber
  • 5 dal maydanoz
  • karabiber
  • tuz

sosu için

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • bir buçuk su bardağı su
  • karabiber
  • tuz

yukarı

  • Arzuya göre taze domates ve/veya biber dilimleri

Kızartmadan fırında havuç tarifi

1. Karışık patlıcanların üzerine birkaç delik açın, ardından biraz tuz, karabiber ve biraz zeytinyağı ile ovalayın.

2. Patlıcanı bir fırın tepsisine koyuyoruz, patlıcan pişene kadar 200 derecelik fırında pişiriyoruz.

3. Pişmiş patlıcanları fırından çıkarın. Bir çatal yardımıyla önce ortasını uzunlamasına açın, dağılmamaya dikkat edin. Daha sonra bir boşluk oluşturmak için çatalın arkasıyla hafifçe ezin.

4. Karides kıymasını hazırlamak için tavaya zeytinyağını alıp ısıttıktan sonra yemek için doğradığınız soğanları ilave ediyoruz.

5. Ardından kuşbaşı doğranmış etleri ilave edip kavurun.

6. Tuz ve karabiberi ekleyip karıştırarak kavurmaya devam edin.

7. Biber yıkayın, ince doğrayın ve kıymaya ekleyin.

8. Yıkanmış domatesleri küp küp doğrayın, tavaya ekleyin ve domatesler canlılığını kaybedene kadar kavurun.

9. Son olarak tavayı ocaktan alın ve ince kıyılmış maydanozu harca ilave ederek karıştırın.

10. Çatal yardımıyla ayıkladığınız patlıcanla kıymayı paylaştırın.

11. İstiridyeleri isteğe göre domates dilimleri ve taze biberle süsleyin.

12. Domates salçasını bir kap suda eritip üzerine patlıcanları serpin.

13. Karkası önceden 200 dereceye ısıttığınız fırına koyun ve 15-20 dakika pişirin.

Sıcak servis yapın.

Kızartmadan ızgara karides tarifi

fırında patlıcanKarniyarık tarafından yapılmıştır.Kızartmadan tarakKızartmadan Ribeye nasıl yapılır?

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın