Közlemeden Patlıcan Közleme Tarifi için öncelikle patlıcanı soyup biraz tuzlu suda bekletelim.
O halde havluyla kurulayalım ve yuvarlak şekilde keselim. Bir fırın tepsisine alıp üzerine kaşıkla sıvı yağı dökelim ve iyice karıştıralım.
Tepsiye yayalım ve önceden ısıtılmış 200° fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirelim.
Bu arada kıymayı hazırlayalım.
Soğanı doğrayın ve küçük bir tencereye koyun, açın ve kıymayı koyun, biraz kavurduktan sonra baharatları ve salçayı koyun, kaynar su dökün, biraz kaynatın ve ateşi kapatın. .
Fırında patlıcanların üzerine kıymalı sosu dökelim, domatesleri ve yeşil biberleri dilimleyip tuzunu ekleyip tekrar fırına verelim.
Domates ve biberler biraz kızarınca fırından çıkaralım.
Kızartmadan Fırında Patlıcan hazır.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]